Mixed media på lærred - Ved hjælp af silketryksteknikken overføres et sort/hvidt motiv på 10 forskelligt farvede lærreder.
Mixed media skal i denne sammenhæng forstås som en blanding af serigrafi og maleri.
Ved hjælp af silketryksteknikken overføres et sort/hvidt motiv på 10 forskelligt farvede lærreder.
Derefter males der videre på det enkelte billede og resultatet er 10 vidt forskellige malerier over et fælles motiv.
Der er med andre ord tale om en avanceret form for håndkoloreret grafik på lærred.
Troels Trier greb til denne metode for at kunne lave billeder, som almindelige mennesker har råd til anskaffe sig, noget der har været ham magtpåliggende af principielle grunde.

"Der har i de senere år været en historisk høj interesse for billedkunst. Folk går på kunstmesser og besøger gallerier som aldrig før, og mennesker, som tidligere ville have købt plakater og reproduktioner, vil nu have originalkunst. Man har givet friværdierne æren for dette boom, men når mange vælger at bruge pengene netop på kunst, tror jeg i høj grad, at det hænger sammen med folks trang til at træffe individuelle valg i en tid, der er præget af massekultur på alle livets områder. Et stykke originalkunst er noget, som man har for sig selv.
Men én effekt har de høje friværdier da haft: Priserne på kunst er steget til et niveau, hvor almindelige mennesker har svært ved at være med længere.
Hvor det for få år siden var klasse- og kulturskel, der afgjorde hvem der havde originalkunst på væggene, er det nu pengepungen, som sætter grænserne".
Troels Trier

Nogle af de mest populære motiver fra mixed-media malerierne er trykt som plakater og kan købes gennem Troels Triers netshop. Du finder linket på venstre skærmbillede.
Billederne er scannet i høj opløsning, og plakaten er derefter trykt i offset. Plakattryk sælges uden indramning, men passer til en skifteramme 30 x 40 cm. Der er også andre malerier, der kan købes som kunsttryk.Troels Trier

 

Mixed media på lærred